Bio-energetische kruidengeneeskunde

Bio-energetische kruidengeneeskunde is een specifieke kruidengeneeskunde die zich onderscheidt van de traditionele kruidengeneeskunde omdat er alleen maar gebruik wordt gemaakt van kruiden met een hoge Bio-energetische waarde d.w.z. de meetbare lichtintensiteit op de frequenties van de biofotonen in de plantencel die overeenstemmen met de frequenties van cellen, weefsels, organen en stelsels van menselijk lichaam. Alleen de toedieningsvormen die geen afbreuk doen van de bio-energie worden toegestaan. 

De Bio-energetische waarden van het kruid vinden we in het kruidenregister en daar tegen over staan de organen, functies en stelsels van het lichaam. Om het juiste kruid voor een probleem samen te stellen gaat men de ziekte of stoornis eerst onderverdelen in de ernst van orgaan, functie of stelsel. Belangrijk is dat men hier verbanden kan leggen, bijvoorbeeld als iemand een blaasontsteking heeft dan zijn de verbanden: 

 1. ontsteking (ziekte),

 2. blaas (daar zit de ontsteking),

 3. immuniteit (versterken om de ontsteking tegen te gaan),

 4. dikke darm (belangrijk met de immuniteit),

 5. zenuwspanning (stress, werkt op de immuniteit),

 6. uitscheiding (nieren).

 We schrijven vanuit het kruidenregister de hoogste waarde bij ieder punt en dit delen we door zes omdat er zes verbanden zijn gelegd. De uitslag van een Bio-energetische waarde moet boven de 35 zijn, al gaat de voorkeur uit naar boven de 40.

Als twee kruiden met ongeveer de zelfde waarde eindigen dan een ander kruid nemen omdat men anders een overlapping krijgt en de werking is dan niet optimaal van het kruid.

De totale hoeveelheid van het voorgeschreven mengsel moet altijd 100 gram zijn, en de voorkeur gaat uit om zo weinig mogelijk kruiden te gebruiken in het mengsel.

In de Bio-energetische kruidengeneeskunde gaat de voorkeur naar het gebruik van kruidenthee, dit is een aftreksel van kruiden wat een optimale overdracht aan energie geeft. Door de kruiden te overgieten met kokend water ontstaat er een energetische overdracht, omdat de kruiden een hoge energiepotentiaal hebben en het water een lage energiepotentiaal, dit kan alleen als er een potentiaal verschil is. Buiten de overdracht van energie vindt er ook een overdracht van inhoudstoffen van het kruid plaats.

Men gebruikt voor een kopje thee één koffielepel losse gedroogde kruiden en overgiet deze met kokend water, dit tien minuten laten trekken, zeven en de thee is klaar voor consumptie. De thee nooit langer dan tien minuten laten trekken, omdat er anders giftige stoffen kunnen ontstaan en ook niet meer dan één koffielepel kruid per kopje, omdat een te veel aan kruid een verkeerde werking kan hebben. Drie á vijf kopjes thee worden per dag geadviseerd voor een optimale werking met een maximale periode van drie maanden. Als men het kruid langere periode gebruikt, is de kans groot dat het genezende effect afneemt door gewenning.