Voedingsadvies en -therapie

 

De Gezondheidstherapeut  zal altijd vragen naar uw voeding, dit omdat de juiste voeding de basis is voor een goede gezondheid( te houden of te krijgen).  Voeding wordt altijd gekoppeld aan constitutie, erfelijkheid, gemoedstoestand en expositie of omgevingsfactoren: voeding is een onderdeel  van een totale levenswijze.

 

Vitaminen en mineralen zijn essentieel onderdeel van een gezonde voeding. Als iemand gevarieerd eet, is de kans op een gebrek aan deze voedingsstoffen zeer klein. Vaak denken we goed en gevarieerd te eten maar door hier samen met de gezondheidstherapeut naar te kijken kan er toch een ander beeld gevormd worden.

 

Om de voeding goed te verteren en de stofwisseling optimaal te laten verlopen, is het belangrijk om goede voedselcombinaties te gebruiken. Door de juiste voedselcombinaties te eten, voelt u zich na een maaltijd ook prettiger, bv. geen hinder meer van oprispingen, opgeblazen gevoel, winderigheid, verminderde energie, enz.

 

Als men in gewicht wil verminderen, is het gebruik van de juiste voedselcombinaties aan te raden omdat men dan niet opstapelt. Voor gewichtsvermindering zijn we weinig bezig met calorie├źn tellen , we houden ons hoofdzakelijk bezig met uw levenswijze en een goed inzicht in de bio-energetische voedingsleer.

 

Belangrijk is ook om preventief te werken met onze voeding.  We kunnen nu gezond zijn maar door nu de juiste voeding te (blijven) gebruiken is de kans ook groter dat u gezond blijft. Het zuur-base evenwicht in onze voeding speelt hier een belangrijke rol . Door een goed zuur-base evenwicht in de voeding toe te passen, wordt verzuring van de weefsels voorkomen. Dat is belangrijk omdat verzuring aan de basis ligt van talrijke klachten, zoals bijvoorbeeld reuma.

 

Gezonde voeding is niet alleen voedend maar werkt ook genezend en de natuur is nog steeds de beste voedingsmiddelenproducent.